EN ANRIK BYGGNAD

Intill Systraströmmen, mitt emot Stagneliusskolan ligger Kalmars gamla och mycket vackra brandstation. Efter att brandkåren flyttade till nya lokaler påbörjade vi på Glebes hösten 2018 en om-, till- samt nybyggnation av drygt 40 hyreslägenheter och över 3 500 m2 kommersiella ytor. Kvarteret Brandvakten 7 beräknas stå helt färdigt under 2020 och kommer då med sin mix av klassiska hus och smakfull nybyggnation erbjuda en attraktiv och spännande arbets- och boendemiljö.

Helt unik boendemiljö

Vi har skapat drygt 40 nya hyresrätter mitt inne i centrala Kalmar. I både renoveringen av de äldre byggnaderna och den nyproducerade har rationella idéer, traditionellt hantverk tillsammans med innovativa lösningar och modern byggteknik resulterat i något som vi är väldigt stolta över. Bland annat så har den gamla gymnastiksalen förvandlats till två ljusa etagelägenheter, det torn som för 100 år sedan användes till att torka slangar i har blivit en lägenhet med fyra våningar och en av husets bostäder har fått en egen takterrass på dryga 40 kvadratmeter. Kvarteret Brandvakten 7 erbjuder en blandning mellan ettor, tvåor och trerumslägenheter.

Alla lägenheter inom kv. Brandvakten är nu tillsatta. De eventuellt framtida vakanser som uppkommer hanteras genom mina sidor som du når från denna länk 

KOMMERSIELLA LOKALER

Inom Brandvakten 7 skapar nu Glebes unika och spännande lokalytor. Inom själva huvudbyggnaden skapas en business-hub för företag inom IT- och medianära verksamheter. Utöver dessa ytor tillkommer den så kallade glaspaviljongen som blir en karaktärsbyggnad i glas med sluttande tak i sedum som kommer markera ingången till Kvarnholmen från Sveaplan. I denna byggnad skapas mycket attraktiva ytor där bottenvåning och andra våning är på ca 300-350 m2 per plan beroende på planlösning och översta våningen ca 200 m2 beroende på snedtaket. Dessa ytor beräknas stå helt färdiga under senhösten 2020.

 

Har du frågor kring eller är intresserad av att eventuellt hyra ytor inom Brandvakten 7 kontakta oss via formuläret:

Frågor om Brandstationen

GLEBES

Bygg, fastighet och förvaltning
Box 126, 391 21 Kalmar
Tfn: 0480-44 44 90

© 2017 Glebes Fastighets AB
Byggd med kärlek av Wilson Creative