KV BRANDVAKTEN 7 KALMAR, GAMLA BRANDSTATIONEN

Flytta in i ett av Kalmars vackraste hus!

Intill Systraströmmen och mitt emot Stagneliusskolan ligger Kalmars gamla och mycket vackra brandstation. Sedan brandkåren flyttade till nya lokaler 2017 har huset stått tomt, men inte länge till. Här har Glebes påbörjat om-, till- samt nybyggnation av drygt 40 hyreslägenheter och över 3 500 m2 kommersiella ytor. En blandning av klassiska hus och smakfull nybyggnation kommer att skapa en unik ny och mycket eftertraktad arbets- och boendemiljö. Arbetet påbörjades under hösten 2018 och beräknas stå helt färdigt sommaren 2020.

Denna temasida uppdateras succesivt eftersom projektet går framåt. Kika in på sidan emellanåt eller anmäl er till vårt nyhetsbrev för att inte missa några nyheter.

Nyhetsbrev om Brandstationen

Här kan du anmäla intresse till vårt nyhetsbrev om bygget på Brandstationen! Med nyhetsbrevet kommer du få information om vad som händer på kvarteret Brandvakten, och när det är möjligt att lämna intresseanmälan för de nyproducerade lägenheterna.

41 lägenheter på ett av Kalmars bästa lägen

Brandstationens lägenheter byggs med en genomgående, hög Glebesstandard och de flesta kommer att ha balkong. Förutom de befintliga byggnaderna ska höjdhuset byggas på med två våningar samtidigt som ett nytt trevåningshus byggs ovanpå parkeringsdäcket. Alla ytor i bottenvåningarna samt en nybyggd paviljong i norr kommer att innehålla kontor och andra verksamheter. Detta skapar en levande och blandad boendemiljö. Hiss kommer att finns i alla trapphus och parkeringsplatser uthyres från 750:-/mån.

 

Kvarteret Brandvakten 7 kommer att erbjuda en blandning mellan ettor, tvåor och trerumslägenheter. Lägenheterna präglas av hög standard med nya ytskikt, trägolv i alla rum, helkaklade badrum och fiberanslutning. Inom området kommer även finnas möjlighet att nyttja en el-poolbil (mot självkostnad)

Vi kommer med start i vecka 47 börja publicera planritningarna på vår temawebb. Om du klickar på länkarna här nedan kan du nu börja kontrollera planritningarna för lägenheterna inom kvarteret Brandvakten 7. Måndagen den 2 december är det möjligt att göra intresseanmälan vad gäller hyreslägenheter inom kvarteret Brandvakten 7. Inflyttning är planerat till den 1 maj 2020.

 

Intresseanmälan är öppen i cirka fyra veckor eller tills alla lägenheter är tillsatta.

Observera att intresseanmälan öppnar först 2 december och i och med detta släpps mer detaljerad information om hyrorna samt att lägenheterna är uppdelade på en ritning per lägenhet. Totalt släpper vi 41 lägenheter, alla är hyresrätter. En länk kommer finnas här på sidan till vår bostadsportal där all intresseanmälan sker.

Är du redan nu nyfiken på hur lägenheterna kommer att vara planerade finner du planlösningarna för de olika våningarna nedan.

Lokaler

Inom Brandvakten 7 skapar Glebes unika och spännande lokalytor. Inom själva huvudbyggnaden skapas en business-hub för företag inom IT- och medianära verksamheter. Utöver dessa ytor tillkommer den så kallade glaspaviljongen som blir en karaktärsbyggnad i glas med sluttande tak i sedum som kommer markera ingången till Kvarnholmen från Sveaplan. I denna byggnad skapas mycket attraktiva ytor där bottenvåning och andra våning är på ca 300-350 m2 per plan beroende på planlösning och översta våningen ca 200 m2 beroende på snedtaket.

Ritning över Brandvakten 7

Har du fler frågor eller är intresserad av att eventuellt hyra ytor inom Brandvakten 7 kontakta oss på Glebes via formuläret nedan.

Frågor om Brandstationen

GLEBES

Bygg, fastighet och förvaltning
Box 126, 391 21 Kalmar
Tfn: 0480-44 44 90

© 2017 Glebes Fastighets AB
Byggd med kärlek av Wilson Creative