Mina sidor
glebe_fastigheter_1080x727_6

Aktuellt

Här hittar du det senaste som rör Glebe bygg, fastighet och förvaltning.

13 Dec

Ursäkta röran, vi flyttar!

Under vecka 50 och hela vägen fram tills nyåret flyttar vi kontoret. Under denna period kan det vara svårare att nå oss och ta längre tid att få svar eftersom vi kommer ha fullt upp med både flytt- och julstök. Vår nya adress är ca 50 meter bort i den gamla färgbutiken på Kom Snart Igen 1.   Vänliga hälsningar från oss på Glebes
Läs mer
07 Jul

Semestertider

Mellan veckorna 28-31 dvs 11/7 - 5/8 tar vi lite välförtjänt semester. Kontoret håller stängt under denna tid och det kan ta lite längre tid för dig som hyresgäst att få svar på frågor. Vår fastighetsservice fungerar dock som vanligt och som hyresgäst felanmäler du som vanligt via mina sidor eller ringer din fastighetsskötare vars nummer du finner på anslag i ditt trapphus. För övriga frågor och frågor till byggavdelningen hänvisar vi till vårt kontaktformulär på denna webb. Trevlig sommar!
Läs mer
19 Maj

Testkörning av nytt ansökningssystem

Vi kommer under några veckor i maj och juni testköra ett nytt system för lägenhetsansökning som kallas HomeQ och detta gör vi i ett led för att effektivisera ansökningsprocessen. Det kommer innebära lite arbete för dig som sökande, en ny registrering och komplettering med diverse dokument men detta enbart vid första tillfället. Vi utvärderar processen under resans gång, vi hoppas på er förståelse under denna tid.   Vänliga hälsningar från Hyresadministrationen
Läs mer
04 Feb

Vi renoverar och bygger om för nya lägenheter på Norrgård

Du kanske ha sett veporna längs Norra vägen? Vi har sedan början på 2022 påbörjat våra arbeten med att renovera och bygga om Norrgård 4 från tidigare lärosäte till hyreslägenheter, inflyttning är planerad till Q3-4 2023. Vi kommer inom kort presentera mer information om bygget och lägenheterna på denna webb så håll utkik!  
Läs mer
20 Dec

Nyheter beträffande jourtjänst och grönyteskötsel!

Från och med den 3 januari kommer vi att anlita MFS Mark & Fastighetsservice i Kalmar AB för både trädgårdsskötsel och jourverksamhet (samma journummer som tidigare). All kommunikation går som vanligt genom oss på Glebes via den fastighetsskötare som har hand om just er fastighet. Under en övergångsperiod innan allt faller på plats kan det ta lite längre tid för återkoppling, men vi gör allt vi kan för att hjälpa er och tar hand om alla ärenden så fort vi kan och ber er i allra möjligaste mån att göra serviceanmälan via MINA SIDOR på vår hemsida. Frågor om detta kan besvaras av Krister Fagerström 0480-980424,  krister ( at ) glebe .se
Läs mer
29 Nov

Tillfälligt underbemannade på fastighetssidan

Tyvärr är vi tillfälligt underbemannade på fastighetssidan och ber er därför ha överseende med att vissa ärenden under en period kommer att ta lite längre tid att åtgärda. Vi tar hand om alla ärenden så fort vi kan och ber er i allra möjligaste mån att göra serviceanmälan via MINA SIDOR på vår hemsida.   Vi är tacksamma för förståelse och gör allt vi kan för att ni ska bli nöjda och drabbas så lite som möjligt av detta.   Vänlig hälsning GLEBES
Läs mer
17 Nov

Vi söker ny medarbetare inom fastighetsskötsel!

Glebes verkar inom bygg- och fastighetsbranschen i Kalmar kommun. Verksamheten grundades 1944, har ett 60-tal anställda och koncernen omsätter cirka 270 miljoner kronor. Vi söker dig med vana från arbete inom trädgårds-, grönyteskötsel och fastighetsreparationer. Du kommer att ingå i en självständig grupp men ha eget ansvar för grönyteskötsel och fastighetsreparationer för ett angivet område men samtidigt samarbeta med dina andra kollegor inom gruppen. Kontakt med hyresgäster ställer krav på både lyhördhet och bestämdhet och innebär att du måste ha en hög servicenivå. Körkort minst klass B är en förutsättning då du kommer ha tillgång till egen servicebil. Jourarbete samt snöjour vintertid ingår, tillträde snarast, enligt överenskommelse. Tjänsten utgår och verkar helt inom Kalmar tätort. Intresserad? Skicka dina ansökningshandlingar till: GLEBES Box 126, 391 21 KALMAR. Märk kuvertet ”FASTIGHETSSKÖTARE” Alternativt maila dina ansökningshandlingar till: fredrik@glebe.se Vid frågor om tjänsten, kontakta fastighetsansvarige Fredrik Eriksson på mail enligt ovan eller på telefon, 0480-44 44 98 (vardagar 07-16) Senast 2021-12-20 vill vi ha din ansökan, men om du är intresserad - vänta inte, skicka in din ansökan direkt.
Läs mer
09 Jul

Semestertider

Veckorna 28 till och med 31 håller Glebes kontor semesterstängt. Vi är åter måndagen den 9 augusti.   Hyresgäster kan felanmäla som vanligt och hantera hyror och andra viktiga dokument via mina sidor som nås genom denna webbplats.   Vi på Glebes önskar alla en riktigt trevlig sommar!
Läs mer
26 Apr

Vidare skärpta råd i regionen

Från och med 26/4 2021 råder ännu något striktare råd i regionen på grund av ökad smittspridning och mycket stor belastning på sjukvården. Vår insats för att minska smittspridningen samt för er hyresgästers och våra anställdas säkerhet, medför att vi inte kommer utföra fastighetsservice i lägenheter där hyresgästen är kvar i lägenheten under servicetillfället. Om detta inte är praktiskt möjligt att lösa kommer fastighetsservicen få vänta tills regionen släpper på restriktionerna. Vi hoppas på alla hyresgästers förstående för denna inskränkning i vår fastighetsservice. Denna lösning gäller från ovan datum tills vi får annat besked från Region Kalmar Län   Vänliga hälsningar från oss på Glebes Håll ut, det kommer vända
Läs mer
11 Nov

Skärpta allmänna råd gällande Covid-19

Den 10/11 2020 presenterades nya, skärpta allmänna råd för Kalmar län. Dessa är:
  • Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge. Nödvändig närkontakt, som vid exempelvis vårdbesök och medicinska undersökningar, omfattas inte av rådet. Det är dock viktigt att tänka på att den som har symtom som kan vara covid-19 ska undvika all nära kontakt med andra.
  • Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.
  • Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.
Vi kommer anpassa verksamheten efter dessa råd och ber alla hyresgäster att själva anpassa sina vanor och beteendemönster så att vi får bukt med smittspridningen. Glebes kontor är tills vidare stängt för besök och vi ber alla som vill komma i kontakt med oss använda felanmälan på mina sidor, använda kontaktformuläret på denna sidan eller ringa oss på 0480-444490 alternativt ringa er fastighetsskötare direkt.   Vi har en brevlåda vid gatuentrén på Skeppsbron 9 där ni kan lägga kontrakt, uppsägningar och annat ni behöver lämna oss. Brevlådan töms dagligen.
Läs mer
21 Apr

Meddelande om begränsad fastighetsservice

På grund av rådande omständigheter med coronaviruset så har vi på Glebes Fastighetsservice tagit beslut om att begränsa åtgärder och service inne i lägenheter. För att minska på smittspridning och för både er och vår säkerhet kommer vi enbart åtgärda fel i lägenheter om lägenheten är tom. Akuta ärenden kommer givetvis att åtgärdas men det är Glebes Fastighetsservice som avgör om det är akut. Vi ber om er förståelse för denna åtgärd och att ni tillsammans med oss vidtar de åtgärder som är möjligt för att begränsa smittspridning. Vi räknar med att denna åtgärd kommer påverka servicegrad och komfort minimalt under rådande omständigheter.
Läs mer
13 Mar

Information angående COVID-19 / Coronaviruset

Vi har en samhällsfarlig smitta som härjar. Alla samhällsmedborgare behöver samverka för att bromsa smittspridningen. Vi på Glebes har en beredskapsgrupp som bevakar utvecklingen och är beredda att göra de insatser vi kan som krävs för att vi ska få situationen under kontroll. Vi  ber alla hyresgäster som kontaktar oss i ärenden där ni behöver träffa en fastighetsskötare att vara mycket noga med att berätta om ni har varit på resande fot i riskområden, har hosta eller försämrat allmäntillstånd eller rentav sitter i karantän. Detta för att förhindra smittspridning. Exempelvis kan det vara i tillfällen som åtgärder i er lägenhet, jourärenden och liknande. Likaså ber vi alla att i första hand kontakta oss genom internet eller telefon och undvika besök där det är möjligt, detta också för att begränsa smittspridning. För vidare information om Coronaviruset, dess spridningsförlopp och vad du kan göra hänvisar vi till Folkhälsomyndigheten; www.folkhalsomyndigheten.se 
Läs mer
05 Jul

Gällande nya tobaksregler från och med 1/7-2019

Från och med första juli 2019 gäller nya regler för rökning enligt en ny tobakslag. En av förändringarna säger att rökning blir förbjuden "utomhus vid entréer till sådana lokaler och andra utrymmen som omfattas av rökförbud och som allmänheten har tillträde till"    Eftersom trapphusentréer till både lägenheter och lokaler i de flesta fall är att anse som allmänt tillgängliga är det därför inte tillåtet att röka invid eller ikring en entré. Samma förfarande gäller därmed också gemensamma innegårdar och övriga allmänna ytor runt fastigheten.   Eftersom lagen är helt ny råder det fortfarande viss osäkerhet vad gäller tolkning. Vi kommer uppdatera vår ställning alltefter tolkningar och praxis verkar sitta.
Läs mer

GLEBES

Bygg, fastighet och förvaltning
Box 126, 391 21 Kalmar
Tfn: 0480-44 44 90

© 2017 Glebes Fastighets AB
Byggd med kärlek av Wilson Creative