Mina sidor
glebe_fastigheter_1080x727_6

Aktuellt

Här hittar du det senaste som rör Glebe bygg, fastighet och förvaltning.

17 Nov

Vi söker ny medarbetare inom fastighetsskötsel!

Glebes verkar inom bygg- och fastighetsbranschen i Kalmar kommun. Verksamheten grundades 1944, har ett 60-tal anställda och koncernen omsätter cirka 270 miljoner kronor. Vi söker dig med vana från arbete inom trädgårds-, grönyteskötsel och fastighetsreparationer. Du kommer att ingå i en självständig grupp men ha eget ansvar för grönyteskötsel och fastighetsreparationer för ett angivet område men samtidigt samarbeta med dina andra kollegor inom gruppen. Kontakt med hyresgäster ställer krav på både lyhördhet och bestämdhet och innebär att du måste ha en hög servicenivå. Körkort minst klass B är en förutsättning då du kommer ha tillgång till egen servicebil. Jourarbete samt snöjour vintertid ingår, tillträde snarast, enligt överenskommelse. Tjänsten utgår och verkar helt inom Kalmar tätort. Intresserad? Skicka dina ansökningshandlingar till: GLEBES Box 126, 391 21 KALMAR. Märk kuvertet ”FASTIGHETSSKÖTARE” Alternativt maila dina ansökningshandlingar till: fredrik@glebe.se Vid frågor om tjänsten, kontakta fastighetsansvarige Fredrik Eriksson på mail enligt ovan eller på telefon, 0480-44 44 98 (vardagar 07-16) Senast 2021-12-20 vill vi ha din ansökan, men om du är intresserad - vänta inte, skicka in din ansökan direkt.
Läs mer
09 Jul

Semestertider

Veckorna 28 till och med 31 håller Glebes kontor semesterstängt. Vi är åter måndagen den 9 augusti.   Hyresgäster kan felanmäla som vanligt och hantera hyror och andra viktiga dokument via mina sidor som nås genom denna webbplats.   Vi på Glebes önskar alla en riktigt trevlig sommar!
Läs mer
26 Apr

Vidare skärpta råd i regionen

Från och med 26/4 2021 råder ännu något striktare råd i regionen på grund av ökad smittspridning och mycket stor belastning på sjukvården. Vår insats för att minska smittspridningen samt för er hyresgästers och våra anställdas säkerhet, medför att vi inte kommer utföra fastighetsservice i lägenheter där hyresgästen är kvar i lägenheten under servicetillfället. Om detta inte är praktiskt möjligt att lösa kommer fastighetsservicen få vänta tills regionen släpper på restriktionerna. Vi hoppas på alla hyresgästers förstående för denna inskränkning i vår fastighetsservice. Denna lösning gäller från ovan datum tills vi får annat besked från Region Kalmar Län   Vänliga hälsningar från oss på Glebes Håll ut, det kommer vända
Läs mer
11 Nov

Skärpta allmänna råd gällande Covid-19

Den 10/11 2020 presenterades nya, skärpta allmänna råd för Kalmar län. Dessa är:
  • Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge. Nödvändig närkontakt, som vid exempelvis vårdbesök och medicinska undersökningar, omfattas inte av rådet. Det är dock viktigt att tänka på att den som har symtom som kan vara covid-19 ska undvika all nära kontakt med andra.
  • Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.
  • Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.
Vi kommer anpassa verksamheten efter dessa råd och ber alla hyresgäster att själva anpassa sina vanor och beteendemönster så att vi får bukt med smittspridningen. Glebes kontor är tills vidare stängt för besök och vi ber alla som vill komma i kontakt med oss använda felanmälan på mina sidor, använda kontaktformuläret på denna sidan eller ringa oss på 0480-444490 alternativt ringa er fastighetsskötare direkt.   Vi har en brevlåda vid gatuentrén på Skeppsbron 9 där ni kan lägga kontrakt, uppsägningar och annat ni behöver lämna oss. Brevlådan töms dagligen.
Läs mer
21 Apr

Meddelande om begränsad fastighetsservice

På grund av rådande omständigheter med coronaviruset så har vi på Glebes Fastighetsservice tagit beslut om att begränsa åtgärder och service inne i lägenheter. För att minska på smittspridning och för både er och vår säkerhet kommer vi enbart åtgärda fel i lägenheter om lägenheten är tom. Akuta ärenden kommer givetvis att åtgärdas men det är Glebes Fastighetsservice som avgör om det är akut. Vi ber om er förståelse för denna åtgärd och att ni tillsammans med oss vidtar de åtgärder som är möjligt för att begränsa smittspridning. Vi räknar med att denna åtgärd kommer påverka servicegrad och komfort minimalt under rådande omständigheter.
Läs mer
13 Mar

Information angående COVID-19 / Coronaviruset

Vi har en samhällsfarlig smitta som härjar. Alla samhällsmedborgare behöver samverka för att bromsa smittspridningen. Vi på Glebes har en beredskapsgrupp som bevakar utvecklingen och är beredda att göra de insatser vi kan som krävs för att vi ska få situationen under kontroll. Vi  ber alla hyresgäster som kontaktar oss i ärenden där ni behöver träffa en fastighetsskötare att vara mycket noga med att berätta om ni har varit på resande fot i riskområden, har hosta eller försämrat allmäntillstånd eller rentav sitter i karantän. Detta för att förhindra smittspridning. Exempelvis kan det vara i tillfällen som åtgärder i er lägenhet, jourärenden och liknande. Likaså ber vi alla att i första hand kontakta oss genom internet eller telefon och undvika besök där det är möjligt, detta också för att begränsa smittspridning. För vidare information om Coronaviruset, dess spridningsförlopp och vad du kan göra hänvisar vi till Folkhälsomyndigheten; www.folkhalsomyndigheten.se 
Läs mer
05 Jul

Gällande nya tobaksregler från och med 1/7-2019

Från och med första juli 2019 gäller nya regler för rökning enligt en ny tobakslag. En av förändringarna säger att rökning blir förbjuden "utomhus vid entréer till sådana lokaler och andra utrymmen som omfattas av rökförbud och som allmänheten har tillträde till"    Eftersom trapphusentréer till både lägenheter och lokaler i de flesta fall är att anse som allmänt tillgängliga är det därför inte tillåtet att röka invid eller ikring en entré. Samma förfarande gäller därmed också gemensamma innegårdar och övriga allmänna ytor runt fastigheten.   Eftersom lagen är helt ny råder det fortfarande viss osäkerhet vad gäller tolkning. Vi kommer uppdatera vår ställning alltefter tolkningar och praxis verkar sitta.
Läs mer

GLEBES

Bygg, fastighet och förvaltning
Box 126, 391 21 Kalmar
Tfn: 0480-44 44 90

© 2017 Glebes Fastighets AB
Byggd med kärlek av Wilson Creative